De praktijkassistentes zijn aanwezig van 8.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur. Zij delen het spreekuur in en overleggen uw telefonische vragen met de huisarts.
Tevens assisteren de assistentes de huisarts bij vele taken zoals urineonderzoeken, injecties, oren uitspuiten, wratten aanstippen. Zij meten op verzoek van de huisarts uw bloeddruk.
De POH (Praktijk Ondersteuner Huisarts) ondersteunt de huisarts door het controleren en behandelen van langdurig chronische aandoeningen zoals diabetes (suikerziekte), cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaatziekten) COPD (Chronische Obstructieve Longaandoening) Ouderenzorg.
De POH houdt een eigen spreekuur in de praktijk van de huisarts.
zie tevens “medewerkers”
PRAKTIJKONDERSTEUNER SOMATIEK
Onze praktijkondersteuner somatiek (Elise Vizee) begeleidt en behandeld patiënten met chronische aandoeningen in samenwerking met de huisarts.
Het gaat daarbij bijvoorbeeld om:
-Controle van Diabetes Mellitus (suikerziekte)
-Controle van hoge bloeddruk, hoog cholesterol,
en andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten
-Uitvoeren van longfunctieonderzoek
-Begeleiding bij stoppen met roken
-Begeleiding bij leefstijlverandering
PRAKTIJKONDERSTEUNER GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG
Sinds juni 2022 werkt Angelique Grijseels-Brauers in de praktijk als praktijkondersteuner geestelijke gezondheid (POH-GGZ).
U kunt -na verwijzing door de huisarts- bij haar terecht met psychische klachten en vragen.
Een POH GGZ signaleert, probeert het probleem duidelijk te krijgen, behandelt en ondersteunt bij psychische problemen in samenwerking met de huisartsen.
In gesprek met u helpt ze u om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de klachten en maakt samen met u een plan wat hieraan te doen is. Afhankelijk van de klachten werkt ze samen met u aan een oplossing, aan verwerking, aan verduidelijking of aan planning. Als meer gespecialiseerde hulp nodig is kan zij u in overleg met de huisarts doorverwijzen.
De afspraken vinden in principe afwisselend plaats op de praktijk en via online video-bellen.
Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van E-Health programma’s die een goede ondersteuning kunnen bieden bij de behandeling en begeleiding. Deze programma’s kunt u thuis doen.
Na verwijzing door de huisarts kunt u via www.mijngezondheid.net of de MedGemak-app zelf een afspraak maken of telefonisch via de assistente.